Novetats i destacats

Digitalitzada la revista de medicina Voĉo de kuracistoj.

Digitalitzades les revistes per a coleccionistes Fenikso i Fenikso/La Verda Lupeo.

Digitalitzades Informa Bulteno, Comunicat de Premsa del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya (Esperanto-eldono) i Proleta Voĉo.

El congrès de SAT va visitar la nostra biblioteca.

La col·lecció completa de Popola Fronto ja es pot consultar i descarregar.

«Mantenim el somni que l'esperanto sigui la llengua universal», entrevista a Ana Maria Molera al diari Regió7.

La primera època de La Suno Hispana ja es pot consultar i descarregar.

Biblioteko Molera serà present a la jornada «Biblioteques esperantistes: un patrimoni cultural vers el segle XXII», dissabte 15 de desembre a Sabadell.

Árpád Máthé ha mort a Budapest.

Petita col·lecció d'ex libris, escanejats de llibres de la nostra biblioteca.

La xarxa de televisions locals va dedicar el seu programa «País km0» a Moià. Al programa no va faltar una visita a la Biblioteca Molera.

Argentina Esperantisto, darrera publicació digitalitzada ...

La primera pàgina d'anuncis i productes etiquetats en esperanto ja està disponible.

Les revistes de la primera (1910-1917) i segona (1921-1923) èpoques de Kataluna Esperantisto ja es poden llegir en línia.

TV-3 va filmar a casa nostra. El resultat aparegué al programa TN Comarques. Us convidem a mirar-lo per conèixer una mica la nostra biblioteca ...

Bibliografio de periodaĵoj en aŭ pri Esperanto és un detallat estudi de les publicacions aparegudes en esperanto o sobre aquesta llengua. Aquesta imponent obra és la culminació de la feina de Rondo Takács (Á. Máthé, L. Hernández i A. Molera) ...

El diari Regió 7 publicà un article sobre Biblioteko Molera i la feina de catalogació de Rondo Takács. Legu ĝin.

«L'esperanto a Moià», article sobre la història del moviment esperantista a Moià al web elmoianes.net.

Esperanto-Biblioteko
Ramon Molera Pedrals

Ramon Molera Pedrals (Moià 1922-1983) va treballar per l'esperanto durant 47 anys de la seva vida. Poc a poc va anar reunint una gran biblioteca de llibres i revistes en la llengua internacional concebuda per L. Zamenhof l'any 1887. Aquesta biblioteca familiar es troba a la vila de Moià (Bages) i compta amb més de 4.000 volums i 2.240 títols de publicacions, des d'exemplars de La Esperantisto, la primera revista publicada en la llengua de Zamenhof, fins publicacions actuals de tot el món. Obres en altres llengües planificades completen la col·lecció.

Aquest web té per objectiu donar a conèixer el contingut de Biblioteko Molera mitjançant el seu catàleg en línia, novetats i digitalització d'algunes revistes. També la figura del fundador de la biblioteca, Ramon Molera, i la tasca de la seva filla Ana María dintre de Rondo Takács tenen el seu espai.

Contacte



© Ana M. Molera, 2013-2018